شرکت های دانش بنیان زیادی در کشور راه اندازی شده اند که گام چشمگیری در زمینه توسعه علم و فناوری کشور برمی دارند. اما متأسفانه اغلب آن ها به دلیل نداشتن سرمایه کافی در میانه راه با شکست مواجه شده و همین موضوع لطمه بسیار جدی را به اقتصاد و صنعت کشور وارد می کند. به همین دلیل است که یکی از استراتژی های دولت برای حمایت از این شرکت ها، ارائه وام شرکت های دانش بنیان است. در این مطلب با ما همراه باشید تا شرایط دریافت این قبیل وام ها و تنوع مبلغ وام شرکت های دانش بنیان را برای شما توضیح دهیم.
چه شرایطی برای دریافت وام شرکت های دانش بنیان وجود دارد؟
قبل از هر چیز شما باید بدانید که آیا مشمول دریافت وام شرکت های دانش بنیان می شوید یا خیر. در واقع دولت برای اینکه بتواند مانع از تخلفات اقتصادی شده و در نتیجه وام ها تنها در اختیار شرکت ها و افرادی قرار گیرند که زمینه اشتغال زایی و توسعه و فناوری نقش چشمگیری را ایفا می کنند، به همین دلیل شرایطی را برای وام شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است که در ادامه این شرایط را بررسی خواهیم کرد:
- در ابتدا شما باید اسناد و مدارکی را ارائه نمایید که نشان می دهد یک شرکت دانش بنیان را به صورت کاملاً قانونی راه اندازی کرده اید و این شرکت دارای هیئت مدیره و اعضای سرمایه گذار می باشد.
- بانک ها و مؤسساتی که وام شرکت های دانش بنیان را ارائه می کنند باید اعتبارسنجی را انجام دهند. باید مشخص شود که صاحبان سرمایه در این شرکت ها آیا بدهی قبلی داشته اند یا خیر. از طرف دیگر وضعیت حساب آن ها و میزان خوش حساب بودن نیز بر روی میزان اعتبار آن ها تأثیر می گذارد. هر چه امتیاز بیشتری به دست بیاورید می توانید از وام هایی با مبلغ بالا و سود کم استفاده کرده و از طرف دیگر وام سریعتر به شما تحویل داده می شود.
- هر یک از شرکت های دانش بنیان تنها یکبار می توانند از وام شرکت های دانش بنیان استفاده کنند. البته لازم است بدانید در صورتی که شما شرکت دانش بنیان را در مناطق محروم راه اندازی کرده اید و برای ادامه کار به سرمایه بیشتری نیاز دارید با ارائه مدارک به بانک می توانید درخواست وام بیشتری داشته باشید که بعد از بررسی نتیجه به شما اعلام می گردد.
مراحل دریافت وام شرکت های دانش بنیان
اما اجازه دهید این موضوع را بررسی کنیم که جهت دریافت وام شرکت های دانش بنیان باید به چه صورت عمل نمایید:
- در اولین قدم شما باید در سامانه غزال ثبت نام کنید. باید وارد این سامانه شوید؛ فرم اطلاعات مربوطه را به طور کامل تکمیل کرده و نوع وام درخواستی خود را در داخل سامانه به ثبت برسانید.
- بعد از اتمام ثبت نام یک کد رهگیری در اختیار شما قرار می گیرد.
- در مرحله بعد طرح شما در دبیرخانه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور بررسی شده و در صورت تأیید به بخش معاونت تسهیلات ارسال می گردد.
- در این قسمت یک کارگزار معتبر باید پرونده شما را بررسی کند تا از وضعیت مالی، فنی، بازاری و حقوقی شرکت شما اطلاعات کاملی به دست بیاورد. مجموعه اطلاعات در قالب یک پرونده جمع آوری شده و سپس جلسه ای با حضور نماینده شرکت متقاضی وام شرکت های دانش بنیان برگزار می شود. در این جلسه نتیجه برای اعطا و یا عدم اعطای وام اعلام می شود.
- در صورتی که با درخواست شما موافقت گردید باید جلسه دیگری در کمیته صندوق برگزار شده و نحوه پرداخت وام، نحوه پرداخت تسهیلات، شرایط و مدارک مورد نیاز در این جلسه به شما اعلام می گردد.
سقف وام شرکت های دانش بنیان چقدر است؟
حداکثر مبلغی که برای وام شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است یک میلیارد تومان می باشد. سود این وام ها ۴ درصد و نحوه بازپرداخت آن ها ۳۶ ماهه است. لازم است بدانید که وام به صورت مرحله به مرحله و براساس شرایط کاری شما پرداخت می شود. برای مثال اگر فعلاً در مرحله خرید ماشین آلات و یا تجهیزات برای راه اندازی شرکت هستید قطعاً مبلغ بیشتری به شما در ابتدا پرداخت می شود. ولی اگر شرکت خود را راه اندازی کرده و اکنون وامی برای افزایش محصولات خود نیاز دارید پرداخت بخش اول وام کاملاً متفاوت خواهد بود.
خدمات مربوط به ارائه وام شرکت های دانش بنیان
صندوق نوآوری و شکوفایی که تحت نظر معاونت علمی ریاست جمهوری مدیریت می شود، خدماتی را جهت ارائه وام به شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است که عبارتند از:
- وام های ارائه شده کم بهره هستند چرا که شرکت های دانش بنیان نوپا بوده و تا زمانی که به کسب و کار و درآمد بالا برسند نمی توانند هزینه زیادی را به عنوان سود وام پرداخت نمایند.
- از طرف دیگر این صندوق دستمزد نخبگان را تأمین می کند و این موضوع به نفع وام گیرندگان تمام می شود.
- فروش اقساطی و لیزینگ محصولات دانش بنیان توسط این صندوق فراهم شده است. بنابراین شما نه تنها از وام های با بهره کم بهره مند می شوید بلکه از نظر فروش نیز می توانید به صورت تضمین شده عمل کنید.
- شما می توانید برای تأمین دفتر کار و احداث مجتمع فناوری نیز با این صندوق در ارتباط باشید.
در پایان
در صورتی که به تازگی به فکر راه اندازی یک شرکت دانش بنیان افتاده اید ولی نمی دانید که سرمایه آن را چگونه تأمین کنید، می توانید از خدمات صندوق، نوآوری و شکوفایی دولت استفاده کرده و وام شرکت های دانش بنیان را در کنار خدمات دیگر این صندوق دریافت کنید. برای دریافت بهترین مشاوره وام بانکی در رابطه با این وام می توانید با شرکت آریا فردا در تماس باشید. ما کلیه مراحل قانونی را برای شما انجام می دهیم تا هر چه زودتر بتوانید وام را دریافت کرده و کسب و کار پر رونق خود را آغاز نمایید.